Werkveldconferentie Koers op focus

Een toegangspoort tot innovatie

Zo’n 70 deelnemers kwamen op maandag 20 november naar de werkveldconferentie Koers op focus in LLokaal in Leiden. CIV Welzijn & Zorg gaat een nieuwe fase in waar we verder bouwen op vruchtbare grond. Tijd voor een gezamenlijk gesprek gericht op actie waardoor we gaan verdiepen, verbreden en versnellen.

Dagvoorzitter Mirjam Companjen opende de middag met een eigen ervaring. Zij is nu manager Opleiden bij Samenwerkende Kinderopvang, maar was hiervoor directeur bij kinderopvang Eigen & Wijzer en van dichtbij betrokken bij werkplekleren. “Jullie zijn hiernaar toe gekomen om informatie te halen en te geven, maar ook om ervaringen te delen. De docenten van mboRijnland en betrokkenen bij CIV Welzijn & Zorg maken het verschil, weet ik uit ervaring. Zij zijn niet alleen verbonden aan het onderwijs, maar ook bij ons, het werkveld. Bij werkplekleren werkten we nauw samen, kwamen tot nieuwe ideeën en waar het schuurde, vonden we elkaar door te verdiepen, te verbreden en te versnellen. Dat gaan we vanmiddag ook doen gericht op het onderwijs van de toekomst.”

Arjan van der Hoorn, directeur mboRijnland College Welzijn en Zorg: “Het CIV, het zit hem al in de naam, is echt een centrum, met allemaal verschillende partijen. We zijn een toegangspoort tot innovatie. En wat ons verbindt, is die arbeidsmarkt. Met elkaar gaan we gericht sturing geven aan dat wat nodig is voor de toekomst. Dat is de kern van innovatie. Koers op focus, houdt in dat we bijvoorbeeld verbinding gaan leggen met nog meer betrokkenen. Maar ook zorgen dat we die vier speerpunten in beweging krijgen. Daarvoor gaan we vandaag bij jullie input ophalen.”

Meebewegen en accepteren

Keynote spreker Jan Wolter Bijleveld, auteur van ‘Wat had je dan verwacht?’ en veelvuldig spreker bij Hoofdruimte, neemt ons vervolgens mee in de wereld van verwachtingen. Die zijn onmisbaar voor een toekomstperspectief, maar kunnen ook teleurstellend zijn. Iets wat zeker bij innovatie kan voorkomen. “Als alles gaat zoals verwacht, staat je brein stil. Verwachting is een zelfbedacht plaatje in je hoofd, maar hoe blijf je overeind als het anders gaat? Meebewegen en accepteren. Oogst wat het zou kunnen worden. Richt je op wat binnen je macht ligt. Wat brengt ons deze ervaring? Dan ontstaan er nieuwe ideeën.”

Vervolgens gaan de deelnemers verdeeld in groepjes in gesprek over de vier speerpunten: modulair en certificeerbaar onderwijs, ontwikkeling en implementatie van zorgtechnologie, leren in de context van de praktijk en andere kijk op inzetbaarheid. Maar ook over de functies van het CIV: practoraat, kenniscommunity en innovatiemotor. Welke verwachtingen zijn er? Hoe kunnen we die concretiseren? Het leverde mooie gesprekken op, waar eigenlijk tijd tekort voor was. Of zoals Sandra Vlaar, directeur kinderopvang Les Petits, het verwoordde: “Deze werkveldconferentie is gericht op actie, dat zag je bij ons aan tafel ook. We waren met elkaar de partijen aan het verbinden om de verschillende acties gezamenlijk in de praktijk te kunnen uitvoeren.”

Mirjam Companjen sluit de middag af met de volgende woorden: “Wij zijn van welzijn en zorg. Dat betekent dat we passie hebben voor wat we doen. En als kenniscommunity CIV Welzijn & Zorg bij elkaar, weten we samen meer dan alleen.”