Uit de startblokken

“Het CIV Welzijn & Zorg is goed uit de startblokken. De organisatie is ingericht en communicatie- middelen zijn ontwikkeld. Op de onderdelen hybride onderwijs, modulair/certificeerbaar onderwijs en practoraat is voortgang geboekt.”

Zo klinken de eerste drie zinnen uit het voortgangsverslag dat we deze maand naar OCW versturen. Het verslag is een rijke weergave van onder meer de projecten die zijn gestart. Dat we als CIV Welzijn & Zorg graag samenwerken, blijkt ook uit onze warme banden met het CIV Smart Technology. In samenwerking met dit innovatiecentrum zijn twee ‘living labs’ opgezet. Binnen deze labs zijn mbo-studenten van de opleidingen Smart Technology, ICT en Zorg gezamenlijk aan de slag gegaan met vragen als hoe je technologie kunt inzetten om ouderen – die langdurig in het ziekenhuis verblijven – kunt motiveren om meer te bewegen en goed te eten.

Ook internationaal slaat ons CIV zijn vleugels uit. Tijdens een inspiratiebijeenkomst in mei zijn onderwijspartners uit Denemarken, Engeland, Spanje en Nederland bijeengekomen om ideeën te delen voor een project rond het verkennen en aanleren van wendbare vaardigheden bij studenten in een snel veranderend werkveld binnen gezondheidszorg.

Benieuwd naar de inhoud van het voortgangsverslag? Vraag de rapportage dan aan.