Bus63

In dit CIV-project werken studenten van mboRijnland aan het leefbaar maken van de Zoetermeerse wijk Buytenwegh; op alle leefgebieden. Dit gebeurt onder andere door het organiseren van allerlei activiteiten samen met stagiaires van de opleiding Sociaal Werk en Start-Up. Zo doen stagiaires praktijkervaring op en zij helpen bewoners, maar ook bedrijven en zorg- en welzijnsinstellingen op verschillende manieren.

Iedere stagiaire van Sociaal Werk gaat actief inventariseren in de wijk Buytenwegh. Waar ligt de behoefte van bewoners? Daar bedenken ze een passend aanbod op. De docent, ook aanwezig op Bus63 begeleid hen hierbij en ze worden geholpen door studenten van Start Up.

Bus63 is een ‘woonhuis’ waar de studenten onder begeleiding van de docent elke dag starten. Dit pand wordt gehuurd samen met Vidomes, zij maken ook gebruik van ons huis. Samen zorgen ervoor dat het gezellig en schoon blijft. Dat betekent dat we een corvee lijst hebben waar iedereen zich voor inschrijft. BUS63 is gevestigd in een huis in de wijk Buytenweg.

Handig, want wij werken ook samen met organisaties in de wijk, waaronder Middin, Reakt, WelThuis, basisscholen, Sport en Spel, Vidomes, Gemeente Zoetermeer, Buurtwerk en het Experimenteerhuis. Het zijn namelijk niet alleen de stagiaires die leren, maar ook de wijkbewoners.

Een van de activiteiten is bijvoorbeeld het fietsen met de ouderen van verzorgingshuis Vivaldi van WelThuis in Gemeente Zoetermeer. Dit doen ze op een rolstoelfiets en een duofiets.

Contact

Interesse? Kom eens langs voor een kop koffie bij Bus63.
Projectleider Edwin van Kuilenburg, ekuilenburg@mborijnland.nl

Busken Huethove 63, 2717 XP Zoetermeer