Ipse de Bruggen is de grootste zorgorganisatie in Zuid-Holland voor mensen met een verstandelijke beperking. Op bijna 400 zorglocaties bieden ruim 5500 medewerkers aan 5500 cliënten zorg en ondersteuning bij wonen, werken, leren en ontspannen. Dit doen wij in nauwe samenwerking met ouders/wettelijk vertegenwoordigers en andere zorgorganisaties. Onze missie is: zorgen dat cliënten een goed leven hebben en zich kunnen blijven ontwikkelen. Het komt erop neer dat de cliënt bij Ipse de Bruggen zoveel mogelijk de regie heeft en houdt over hun eigen leven. Een fijn leven voor de client, daar staan wij voor bij Ipse de Bruggen.

Werken en Leren
De cliënt staat bij Ipse de Bruggen centraal maar er wordt ook aan de werknemers gedacht. Iedereen die bij ons werkt, kan gebruik maken van het interne- en externe scholingsaanbod. Wij zijn een SBB erkend leerbedrijf en investeren daarmee in de toekomst door mensen op te leiden.

‘Het is fijn om cliënten te helpen aan een goed leven, super om daar deel vanuit te mogen maken. Elke dag leer ik weer, over de cliënten en over mijzelf. Het is erg leuk werk, vooral de diversiteit, het zorgen en het begeleiden. Diversiteit en creativiteit zijn belangrijk en dat komt hier goed tot zijn recht. Met elkaar maken wij het verschil voor mensen met een beperking.’
Mina, derdejaarsleerling MZ-VIG