Nieuwe partners: PI Alphen aan den Rijn en Leyden Academy

Het CIV Welzijn & Zorg heeft twee nieuwe partners mogen verwelkomen: Penitentiaire Inrichting Alpen aan den Rijn en Leyden Academy. Helaas was de traditionele ondertekening door corona niet mogelijk. Wel zijn we met beide partners meteen aan de slag gegaan.

Met de PI Alphen aan den Rijn leiden we zo’n 40 penitentiaire inrichtingswerkers op met de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroep (PBSD). In plaats van in drie jaar doet deze groep de mbo opleiding niveau vier in anderhalf jaar tijd. Een uniek opleidingstraject, samen vormgegeven door mboRijnland en de Penitentiaire Inrichting (PI) Alphen binnen het CIV Welzijn & Zorg.

U leest hier meer over dit project: https://civ-welzijnenzorg.nl/unieke-samenwerking-penitentiaire-inrichting-alphen-mborijnland-en-civ-welzijn-zorg/

Leyden Academy richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven van oudere mensen door kansen te scheppen voor een vitaal en betekenisvol leven en dat zij hecht verbonden zijn binnen de gemeenschap. Naast het project Experimenteerhuis waar Leyden Academy bij is betrokken, is deze partner als kennisinstituut van toegevoegde waarde. Tijdens onze online werkveldconferentie neemt zij dan ook deel aan één van de workshops.