Maatwerktraject Respect

Een groep nieuwe werknemers van VVT-instelling Respect uit Den Haag is gestart met de opleiding tot Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG). Een maatwerktraject waarbij mboRijnland, in nauwe samenwerking met de betreffende organisatie, het onderwijs vormgeeft. Het maatwerktraject is een combinatie van werken en leren. Het CIV Welzijn & Zorg is trots dat beide partijen ondanks de coronacrisis een vorm hebben gevonden om te starten met dit traject.

De studenten zijn 25 zij-instromers, werkzaam in de intramurale- of extramurale zorg bij Respect. Eén dag in de twee weken is er een onderwijsbijeenkomst bij Respect, locatie Bosch en Duin. Naast het opdoen van kennis worden er ook vaardigheden geoefend, zoals het werken met een tillift en het verplaatsen van een zorgvrager. De docent van mboRijnland verzorgt het onderwijs. Medewerkers van Respect worden geregeld gevraagd om tijdens de onderwijsbijeenkomsten verrijking te bieden aan de theoretische kennis. Praktijk en theorie sluiten hierdoor naadloos op elkaar aan. Vooralsnog gebeurt dit op locatie, mocht dit vanwege de coronamaatregelen niet meer kunnen, dan kan online les worden gegeven.

Hybride onderwijs

MboRijnland en Respect leiden samen op. Het onderwijs wordt vormgegeven met als uitgangspunt het kwalificatiedossier. Belangrijke aspecten van Respect worden verwerkt in het onderwijs. Hiermee geeft Respect kleur aan de inhoud van opleiding. Een ultieme vorm van hybride onderwijs, waarbinnen mboRijnland en Respect nauw samenwerken.