Kom naar spreekuur zorgtechnologie Experimenteerhuis         

Hoe zorg je dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen? Robot Tessa en Robin kunnen daarbij helpen. Beide robots zijn aanwezig in het Experimenteerhuis Zorgtechnologie in Zoetermeer. Kom langs en maak kennis met de robots en andere moderne zorgtechnologie. Studenten Doktersassistent en Sociaal werk geven voorlichting.

Het Experimenteerhuis is een samenwerkingsproject van mboRijnland, Vierstroom thuiszorg, Mobile Care, CIV Welzijn en Zorg, gemeente Zoetermeer Haagse Hogeschool. Docenten, studenten, mantelzorgers, inwoners en zorgmedewerkers kunnen er kennis maken met moderne zorgtechnologie die daadwerkelijk in de zorg gebruikt wordt. Nieuwste aanwinsten zijn Robot Robin en Robot Tessa. Zij zijn een geheugensteun voor ouderen met (lichte) dementie. Beide robots herinneren hen aan de dagelijkse taken, zoals medicijnen innemen, tandenpoetsen en avondeten. Zo ondersteunen Tessa en Robin thuiszorgmedewerkers en mantelzorgers in de verzorging.

Spreekuur voor en door studenten

Studenten van de opleidingen Doktersassistent en Sociaal werk houden iedere dinsdagmiddag en donderdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur in het Experimenteerhuis Zoetermeer een spreekuur over zorgtechnologie die ouderen en mantelzorgers daarbij kan helpen. Denk hierbij aan beeldbellen via televisie, digitaal bloeddruk meten, horloges die activiteiten meten, alarmknoppen en locatiemelders hebben en de mantelzorgapp Nettie. De studenten geven je de kans om te oefenen met deze zorgtechnologie. Ook gaan ze met je in gesprek over het belang van zorgtechnologie. Hoe kan het bijdragen aan meer welzijn en een betere gezondheid voor cliënten? Hoe kan het je werk in de zorg fijner en efficiënter maken? Welke nadelen zie je? Welke voordelen?

Dinsdag- en donderdagmiddag spreekuur

Het Experimenteerhuis kun je iedere dinsdagmiddag en donderdagmiddag bezoeken tussen 13.00 en 15.00 uur. Het bevindt zich op het terrein van de Dutch Innovation Factory, Bleiswijkseweg 37E Zoetermeer. Studenten houden dan een spreekuur. Kom vooral langs met collega’s en studenten. Aanmelden kan door een mail te sturen naar experimenteerhuis@civ-welzijnenzorg.nl

Algemene informatie

Voor achtergrondinformatie neem dan contact op met projectleider Marcel de Jong, 06 38280090 of mjong@mborijnland.nl