GPM Werkplekleren gestart bij SkippyPePijN en Vlietkinderen

Kinderopvangorganisatie SkippyPePijN en Vlietkinderen, mboRijnland en CIV Welzijn & Zorg gaan met elkaar aan de slag met de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (GPM) Werkplekleren met Leertechnologie. BBL eerstejaars studenten, doorstroom en zij-instroom, werken en leren ondertussen in de eigen organisatie. Een hybride project in de meest brede vorm.

Alle betrokken partijen denken mee, maar vooral bouwen zij met elkaar aan de opleiding. Zo leveren zij samen input aan de theorie, maar ook aan de praktijk kant. Gastsprekers vanuit de organisaties gaan een les verzorgen en er worden bijeenkomsten georganiseerd op de locaties van de kinderopvang. Uiteraard gebeurt dat nu online, maar in de toekomst leent de locatie in Pijnacker-Nootdorp zich hier goed voor. Een plek die meer dan stimulerend werkt om deze vorm van onderwijs aan te bieden.


Leven Lang Ontwikkelen

Team Wel6 uit Zoetermeer is betrokken als locatie en levert de Werkplekleren-coaches Anne Timmers en Michelle Caron. Het is een leertraject van 1,5 jaar. Daarna ontvangen de studenten het diploma Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker. Zij kennen de eigen organisatie dan beter en zijn in staat om ook met nieuwsgierigheid de toekomst in te gaan vanuit de gedachte een Leven Lang Ontwikkelen.