Eerste gediplomeerden werkplekleren GPM

Vorige week zijn op een feestelijke bijeenkomst de diploma’s uitgedeeld aan de eerste groep van het CIV Welzijn & Zorg traject werkplekleren Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (GPM). Zo’n 25 studenten van kinderopvangorganisaties Junis en Eigen&Wijzer werden terecht in het zonnetje gezet. De uitreiking was voor familie en vrienden te volgen via een live stream.

Elke student presenteerde zichzelf met een sheet en werkplekcoach Véronique Hermans had voor alle studenten van Junis een persoonlijke speech. Allereerst benadrukte ze nog hoe bijzonder deze groep is. “Dit is de eerste groep van CIV Welzijn & Zorg die via werkplekleren een studie hebben afgerond.”

Uit alles blijkt de kracht van het concept werkplekleren. Dit in combinatie met betrokken en gemotiveerde studenten en de samenwerking tussen de organisatie en mboRijnland. De gediplomeerden zijn heel bewust bezig met hun vak en hun toekomstdoel.

Ook werkplekcoach Rianne Vrolijk benadrukte dat tijdens de uitreiking bij Eigen&Wijzer. Verschillende studenten gaven aan dat, omdat de opleiding op maat is, ze ook veel van de organisatie hebben geleerd.

Een van de gediplomeerden vertelt: ‘’Door mijn ervaring en de opleiding ben ik nog meer te weten gekomen over het vak van GPM. Het geleerde breng ik over op mij collega’s.’’ Natuurlijk was het soms ook pittig. Want werk en gezinsleven gaan gewoon door tijdens de studie. “Het was soms best veel.”

Marianne van Dijk, teamleider bij mboRijnland, benadrukte dat nog maar eens. “Dit is ook voor ons nieuw onderwijs, het werkplekleren. We zijn trots op dit resultaat. Het is van jullie echt een knappe prestatie. Naast je werk hebben jullie dit volbracht en door corona waren veel lessen ook nog eens online. Dit diploma is een terechte bekroning.”